Waarom draag je een pet onder je pruik?

WAAROM DRAAG JE EEN PET ONDER JE PRUIK?

De onderkap om onder je pruik te dragen is een accessoire dat steeds populairder wordt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kunnen een aantal comfort- en veiligheidsproblemen oplossen. Hier zijn de voordelen van het dragen van een onderkap onder je pruik!

De wig cap fungeert als een beschermende barrière, vooral voor mensen die geen haar meer hebben. Geplaatst onder de pruik (en dus onzichtbaar), beschermt het tegen irritatie, vermindert het jeuk en biedt het comfort voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.

De nylon onderkap houdt het haar op zijn plaats onder de pruik, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de conditie ervan. Het maakt je haar plat als je volume hebt en maakt het makkelijker om de pruik op te zetten. De onderkap voegt discretie toe door je haar en eventuele oneffenheden te verbergen, dankzij de extreme elasticiteit. Zorg er wel voor dat je je haar gelijkmatig verdeelt onder de onderkap.

Als je een kanten (tule) pruik draagt, kun je de nylon onderkap op je huid lijmen met hypoallergene lijm. En voor nog meer houvast kun je de tule van je pruik op deze onderkap lijmen. Het is een prachtige manier om je natuurlijke haarlijn na te bootsen. Afhankelijk van de gebruikte lijm kan de pruik enkele dagen blijven zitten. Een netkapje waar je clips doorheen doet, houdt je pruik effectief op zijn plaats.

Van alle verschillende soorten ondermutsen biedt de ondermuts van bamboevezel de meeste voordelen. De thermoregulerende eigenschappen van het materiaal houden je koel in de zomer en warm in koeler weer. Het voelt ook zacht aan tegen je hoofdhuid, vooral als je geen haar meer hebt. Het voordeel van bamboe is echter ook het nadeel, want de vezel vervormt snel. Om de levensduur van je bamboemuts te verlengen, raden we je aan om er twee te kopen en ze afwisselend te dragen. Het idee is om de muts de tijd te geven om zijn oorspronkelijke vorm terug te krijgen voordat je hem opnieuw draagt. Dat is comfortabeler!

Als je onderweg bent, sport of in een warme omgeving bent, komt de bamboe onderkap goed van pas en beschermt hij je pruik tegen zweet. Dankzij de absorberende eigenschappen houdt het een groot deel van je transpiratievocht vast. Je pruik wordt gezonder en je hoofdhuid wordt minder blootgesteld aan bacteriën. Je verlengt ook de levensduur van je haarstuk door het minder vaak te wassen.

Als je een pruik draagt, kan deze overdag afglijden. De onderkap houdt je pruik op zijn plaats. In combinatie met een fluwelen hoofdband maakt het de pruik veiliger om te dragen en biedt het houvast, vooral als je geen haar meer hebt.

De Bamboe Pruikenkap met Geïntegreerde Velours Hoofdband is de 2-in-1 oplossing om je pruik zacht en effectief op zijn plaats te houden. Het is een accessoire dat bijzonder geschikt is voor sportactiviteiten en wordt aanbevolen voor iedereen die bang is dat zijn of haar pruik afzakt, vooral in winderige omstandigheden.